Geen zin om in de file te zitten, of telkens parking te zoeken als je meer dan één kustgemeente aandoet? Gelukkig is er de Kusttram! 

De Kusttram aan de Belgische kust rijdt langs maar liefst 67 haltes van Knokke naar De Panne en terug. Je hoeft dus maar gewoon op te stappen en je geraakt in een mum van tijd op je bestemming! De tram rijdt immers om de 10, 15 of 20 minuten (’s avonds om de 30  of 60minuten)*.

*Afhankelijk van de dienstregeling

Wat kost een ritje met de Kusttram?

Een dagticket kost € 7,50, maar er zijn nog goedkopere formules: zo betaal je voor een enkele rit amper € 2,50 of als je meerdere keren met de Kusttram reist kun je een 10-rittenkaart voor € 17,00 kopen. Dan kost een ritje slechts € 1,70Kinderen van 6 tot 11 jaar hebben goedkopere tarieven. Onder de 6 jaar is gratis.

Je hebt ook formules voor 3 dagen (€15) of een 50-ritten kaart voor €75. 

Je kunt een ticket kopen bij een Lijnwinkel, bij een van de verkooppunten of aan een automaat. Als de Lijnwinkel dicht is mag je een ticketje kopen bij de trambestuurder.

Toegankelijkheid van de kusttram

De Kusttram is in het midden verlaagd waardoor het opstappen met een rolstoel, rollator of buggy gemakkelijker is. Sommige haltes zijn zelfs uitgerust met een verhoogd perron, om rolstoelgebruikers en ouders met een kinderwagen te faciliteren.

Let op: met je scootmobiel mag je niet op de Kusttram

Met je hond op de Kusttram

Goed nieuws! Je hond mag gratis mee op de kusttram, op voorwaarde dat je hem aan de leiband of op je schoot houdt. Je wil natuurlijk niet dat hij door de tram gaat rennen, toch?

Met de fiets op de Kusttram

Ben je met de fiets, maar wil je niet helemaal terugfietsen naar het startpunt? Voor € 2,00 mag je fiets mee op de Kusttram. Let wel: je moet achteraan instappen en als de tram te vol zit mag je niet instappen met je fiets. Achteraan instappen is niet altijd even simpel, want het achterste gedeelte van de tram ligt hoger dan het perron.

Speciale biljetten

Kusttram +

Wil je met de Kusttram een attractie bezoeken? Neem dan een Kusttram + ticket! Je krijgt met dit ticket toegang tot een bepaalde attractie én je kunt je ermee met de Kusttram verplaatsen. De attracties vind je hier (Kusttram + partners).

Evenementenbiljet

Ben je aan de Belgische kust om een bepaald evenement bij te wonen maar was er geen voldoende parkeergelegenheid om je auto in de buurt te zetten? De Lijn verkoopt voor sommige evenementen aan de kust ook een evenementenbijet van € 4,00, daarmee kan je van en naar het evenement reizen met de Kusttram

Voor meer speciale biljetten, klik hier.

Kusttramroutes

Met een dagticketje de kustgemeente gaan verkennen? Of van de ene kustgemeente naar de andere en tussendoor enkele stops maken? Ontdek onze Kusttramroutes!